PRAKTISCHE INFO

Made with Love

for Stars

Wol en stof

Gebruik bij voorkeur geen donkere en te vrolijke kleuren, of verwerk deze enkel als accentkleur. Houdt ook de afwerking sober.

Voor stof : geen te zware stoffen, liefst katoen, en voor voering fleece, badstof of flanel. Sobere en eenvoudige motiefjes zoals puntjes, kleine sterretjes, ....

Voor wol : zachte (baby)wol, haak- of breinaald van max. 3,5

 

Setjes

Bedoeling is om setjes (2 mutsjes en 1 cocoon/dekentje) te maken. Maakt u liever enkel coconnetjes of enkel mutsjes, geen probleem, wij stellen dan wel setjes samen.

Ook maken we setjes die bestaan uit een coconnetje, twee mutsjes, kleedje of broekpakje en een apart aandenken.

Al de spulletjes worden door ons gewasssen en verpakt, dus dit hoeft u niet zelf te doen.

Tevens bevestigen wij aan elk setje een bedeltje en een visitekaartje.

2 (ongeveer) dezelfde mutsjes : 1 voor het babytje en 1 om (samen met het bedeltje), als herinnering, aan de ouders te geven.

 

Maten

De matentabel geeft een indicatie hoe groot (klein) de baby’tjes zijn tijdens de zwangerschap. Dit zijn echter gewoon richtlijnen, daar niet elke baby op dezelfde wijze ontwikkelt, meerlingen zijn over het algemeen ook kleiner, ...

Ook voor de mutsjes, coconnetjes, dekentjes, slofjes, ... kunt u richtmaten vinden. Dit is misschien makkelijk als je kiest om een setje te maken, dat de grootte van het coconnetje of dekentje overeen komt met de grootte van het mutsje.

Voor de mutsjes is rekening gehouden met het feit dat deze nog een paar cm uitrekken, naargelang de gebruikte steek, de wol en hoe vast of los u breit/haakt.

Lees ook even onze ‘Richtlijnen mutsjes’ die u kan vinden onder patronen.

De maten die vermeldt staan voor de mutsjes zijn de maten dubbelgevouwen (of indien u in ronde haakt/breit ‘plat’) gemeten, dus breedte is eigenlijk de helft van de omtrek

De dekentjes (vierkant) zijn de minimum en maximum maten per groep.

 

 

Copyright © Alle teksten, foto’s, animaties of andere onderdelen op deze site zijn eigendom van de rechtmatige eigenaar en zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijke en/of educatieve doeleinden. Commercieel gebruik is in geen enkel geval toegestaan.

Laatste update 05 Mei 2015